Utviklingen er også et stort problem for studentfrivilligheten. De sliter med å rekruttere studenter, og å skape et miljø ettersom studentene er for opptatt med jobb.
– Studentene har mindre og mindre fritid, noe som gjør det vanskelig å samle dem for morsomme, sosiale opplegg på ettermiddagstid fordi de må jobbe, forteller hun.
Beitz påpeker også at det kan føre til større sosiale forskjeller. Hun forteller om at de økte utgiftene har ført til at noen studenter må flytte hjem, eller ta opp kredittlån for å betale mat- og strømutgifter.
– De som kommer fra familier med mer penger har bedre forutsetninger for å klare seg bra som student. De slipper å ha en deltidsjobb, og kan bruke mer tid på studiene. Da kommer de kanskje ut med bedre karakterer og har lært mer, poengterer Beitz.
I dag jobber StOr med å knytte studiestøtten til grunnbeløpet i folketrygden, slik at den tilsvarer 1,5 G. Dette er viktig for å sikre at studiestøtten utvikler seg i takt med prisstigningen i samfunnet. De prøver også å skape flere jobber på universitetet som student- og læringsassistenter, ettersom det kan gi studentene en inntekt samtidig som det forsterker læringsmiljøet.
– Til slutt, jobber vi også med at universitetene skal være enda mer fleksible slik at man kan tilrettelegge for de som må jobbe mye ved siden av studiene, eller for de som har barn, forteller Beitz.