Søreide understreker at man må skille mellom grep som de store designerne og motehusene har gjort, og de stylingvalgene som influensere gjør på TikTok.
– Vi burde skille mellom designere som har gjort stilistiske grep og influensere som har hentet slipset til pappa og kjøpt seg noen store dressbukser for en video de skal lage. De liker sikkert disse klærne godt, men da blir det mer mikrotrender. De kan kjøpe eller låne et plagg bare for én video, fordi de ønsker å henge seg på en trend, sier hun.
Hun mener det er felles elementer i Corpcore og det motedesignere gjør, som å ta tradisjonell skreddersøm og leke med volum og snitt. Merkevarer som YSL, Peter Do, Victoria Beckham, Tom Brown og Stella McCartney gjør en tvist på klassiske kontorplagg.
– Det er også helt ulik tidslinje på hvordan motehusene og TikTok-trendene opererer. De etablerte motehusene har kanskje ikke satt seg ned og sagt at de skal lage noe som er spesifikt «Corpcore», men i ettertid kan TikTok-brukere spore tilbake til det og ta inspirasjon fra det.
Kundene har også større interesse for å kjøpe tradisjonelle plagg med en tvist. Søreide synes ikke det er rart at den voksne kunden etter pandemien ønsker å utfordre den tradisjonelle drakten.
– Man gjør en tvist på en klassiker i en økonomisk usikker tid. Da kan man bruke den ved flere anledninger. Det gir lengre levetid til produktene, sier hun.
Bare en mikrotrend?
Når hun blir spurt om trenden kan ha en innvirkning på unges innstilling til arbeidslivet, er Søreide klar i sin tale.
– Corpcore er en såpass liten mikrotrend at det er vanskelig å se for seg reelle konsekvenser. Da tenker jeg det er viktigere å se på andre trender, som “quiet quitting” for eksempel, sier hun.
Likevel mener Søreide at denne og andre mikrotrender er forankret i samtiden på en annen måte enn trender har vært tidligere. Selv om ideen om «Corpcore» har en kortere levetid, så kan historiefortellingen bak være med videre.
– Det ligger noe spennende i ideen om ulike cores. De resonnerer med noe i samtiden vår. Men det er også en mikrotrend – en mikroversjon av noe større, mener hun.