Tobias Judin forteller at innføringen av KI-forordningen kan øke tilliten til KI når det utvikles mer konkrete standarder. Han påpeker at KI er mindre i bruk i dag enn man tror.
— Det planlegges en seriemerking for KI-systemer som følger EU-standarden, som gjør at man kan bli tryggere på at teknologien ikke er skadelig å ta i bruk, sier Judin.
Judin løfter også frem at flere og strengere regler vil kunne svekke EUs konkurranseevne. Dette fordi USA og Kina som opererer med mindre begrensninger enn EU, vil kunne utvikle seg fortere og få en konkurransefordel.
— Forordningen fokuserer på fornuftig og ansvarlig bruk av KI. Dette vil lønne seg i et lengre perspektivet, ettersom målet i KI-kappløpet ikke er å ende opp med KI som er farlig å bruke, sier Judin.
Avslutningsvis fremhever Judin at det som er viktigst for EU med denne forordningen er at man skal se teknologi opp mot menneskerettigheter, helse og demokrati.
— EU bruker et engelsk uttrykk, «human centric», altså menneskesentrert. Det er egentlig det de vil oppnå med regelverket, sier Judin.
I andre deler av verden er det selskapenes fokus på markedsandeler som styrer utviklingen, reflekterer Judin. EU derimot, mener at teknologiutviklingen skal ha mennesket i fokus.
— Det er ikke bare teknologiutvikling for teknologiutviklingens skyld, men teknologien skal sette mennesket i sentrum. Dette synes jeg er et interessant og klokt veivalg, avslutter Judin.